ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Saturday, March 19, 2016

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση από την Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης Πρέβεζας

ωτοβουλία αλληλεγγύης Πρέβεζας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00μ.μ. στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας, στο ρολόι,  η συγκέντρωση που διοργάνωσε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης Πρέβεζας για την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και ενάντια στο πόλεμο.
sugkentrosiprotovouliaallipreveroloi (1)
Στη συγκέντρωση υπήρξαν ομιλίες αλλά και διανεμήθηκαν φυλλάδια στους περαστικούς
Δείτε την ομιλία που έγινε σήμερα στην συγκέντρωση:
ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Στις 15 Μαρτίου συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας σε αυτά τα χρόναι 4,7 εκατομμύρια Σύριοι έγιναν πρόσφυγες, εκ των οποίων το 95%  έχει ήδη καταφύγει κυρίως στην Ιορδανία, το Ιράκ, την Αίγυπτο και την Τουρκία. Από τις αρχές του έτους 2015 περισσότεροι από 989.000 άνθρωποι στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, εγκαταλείποντας τις εστίες τους και αφήνοντας πίσω τις ολοσχερώς κατεστραμμένες από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις χώρες προέλευσής τους, διέσχισαν το Αιγαίο με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη διεκδικώντας το δικαίωμά τους για Ζωή και αναζητώντας ένα πιο ασφαλές και αισιόδοξο παρόν-μέλλον. Μέχρι τον Ιανουάριο του έτους 2016 έχουν επίσημα καταγραφεί 880 θάνατοι στα νερά του Αιγαίου ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, η  Europol υπολογίζει πως περί τα 10.000 ασυνόδευτα παιδιά  έχουν εξαφανιστεί μετά την άφιξή τους στις ευρωπαϊκές χώρες και εκτιμάται πως έχουν πέσει θύματα δικτύων εμπορίας ανθρώπων που δρουν σε ολόκληρη την Ευρώπη και είτε προορίζονται για εξαναγκασμό σε πορνεία είτε για παιδική εργασία.
Η Ε.Ε. εκτός από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην αιματοχυσία  μέσα από τις περιοριστικές της πολιτικές που επηρεάζουν την ασφάλεια, την υγεία και τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τελικά το δικαίωμα κάθε ανθρώπου για Διεθνή Προστασία.         Μεταξύ αυτών, το κλείσιμο των συνόρων, η παραμονή χιλιάδων ανθρώπων στα σύνορα της Ειδομένης κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, οι ημερήσιοι περιορισμοί στο αριθμό των προσφύγων που δέχονται οι χώρες, η κατάσχεση των τιμαλφών αυτών, η εκμετάλλευσή τους από διακινητές-επιτήδειους και η επιβολή περιορισμών στη δυνατότητα επανένωσης οικογενειών ισοδυναμούν με παράνομους και αυθαίρετους περιορισμούς στο δικαίωμα Διεθνούς Προστασίας.
Η πολιτική της Ε.Ε παραβιάζει διεθνείς και ευρωπαϊκές Συμβάσεις για την προστασία των προσφύγων και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν γένει. Η ελληνική κυβέρνηση συναποφασίζει στα πλαίσια της Ε.Ε τη συγκεκριμένη πολιτική μετατρέποντας τη χώρα σε φυλακή της Ευρώπης – φρούριο και προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ που έχει καταστρέψει όλες τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες διαχωρίζοντάς τους σε «νόμιμους» και «παράνομους» ενώ την ίδια ώρα οργανώνει την εφαρμογή του 3ου μνημονίου της φτώχειας και της εξαθλίωσης σε βάρος μας.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, δεκάδες χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, καθώς αναγκάζονται να κοιμηθούν σε πρόχειρες σκηνές στην ύπαιθρο, στερούμενοι βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και ιατρικής περίθαλψης, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης διακινητών, οι οποίοι τους σπρώχνουν να βρουν νέες και επικίνδυνες διόδους ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ η χρήση βίας από τις αστυνομικές-στρατιωτικές αρχές στα σύνορα και οι επαναπροωθήσεις θέτουν την ασφάλεια των προσφύγων σε τεράστιο κίνδυνο.
sugkentrosiprotovouliaallipreveroloi (3)
Η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας αποτελεί «θανάσιμο χτύπημα στο δικαίωμα χορήγησης ασύλου» . Ενώ λοιπόν θα έπρεπε η «πολιτισμένη» Ε.Ε. να είναι ήδη προετοιμασμένη για την υποδοχή του μεγάλου αυτού προσφυγικού ρεύματος, καθιστώντας δυνατή την ασφαλή μετάβασή τους από την Τουρκία προς την Ε.Ε. και τον σύμμετρο καταμερισμό αυτών στις επιμέρους χώρες, αντ’ αυτού αντικρύζουμε  υψωμένα τείχη και συρματοπλέγματα και έκδηλη την εμφάνιση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.   Επιστέγασμα των ανωτέρω είναι η εγκαθίδρυση του ΝΑΤΟ και της FRONTEX στην ανατολική Μεσόγειο εξυπηρετώντας εκ νέου ιμπεριαλιστικούς σκοπούς της Ε.Ε. και των Η.Π.Α.
Είναι πολύ εύκολο για το αδηφάγο αυτό σύστημα να προκαλεί επαναλαμβανόμενα σοκ στην κοινωνία (βλέπε επιθέσεις σε Γαλλία και Τουρκία) και να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη προς την κατεύθυνση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της βιομηχανίας όπλων, που πίσω τους είναι το τραπεζικό σύστημα και κατ’ επέκταση οι ηγεσίες των Ε.Ε και ΝΑΤΟ.
Η δική μας ευθύνη είναι να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης στους προσφυγές.  Ενός μεγάλου αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί με όλους του πρόσφυγες και να προασπίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τα δικαιώματά τους, να παλέψουμε για ανοιχτά σύνορα, για τη μη ύπαρξη φραχτών και συρματοπλεγμάτων, να ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε έναν κόσμο των λαών και της ευημερίας αυτών, έναν κόσμο δίχως πόλεμο. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στις επόμενες γενεές
Η ιστορία της ανθρωπότητας, εξάλλου, δεν είναι τίποτε άλλο από μια διδακτική ιστορία μετακινήσεων πληθυσμών, γεμάτη ανθρωπιά και συγκινησιακή φόρτιση από τη μία και ιμπεριαλισμό και κτηνωδία από την άλλη. Σε αυτό τον ανελέητο ταξικό πόλεμο των εκμεταλλευτών εναντίον των εκμεταλλευομένων, ας κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα των παιδικών παραμυθιών και ας πιστέψουμε ότι στο τέλος κερδίζουν οι καλοί και ότι δεν είναι χαμένος κόπος ή ουτοπία καμία υπόθεση ανθρώπινης αξιοπρέπειας εδώ, αλλού, σε οποιαδήποτε γωνιά της οικουμένης. Ίσως τότε να κληροδοτήσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας. ( Ψήμμας Θωμάς, Δικηγόρος)
Απαιτούμε:
  • Να ανοίξουν τώρα για τους πρόσφυγες οι συνοριακές δίοδοι μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.
  • Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις ενάντια στους πρόσφυγες και σε δολοφονικές επαναπροωθήσεις.
  • Ασφαλή, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.
  • Να μπει τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο. Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής. Όχι στην επιχείρηση Ποσειδών στο Αιγαίο για αποτροπή διέλευσης των προσφύγων. Όχι σε δημιουργία Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής.
  • Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Όχι στην Ευρώπη-φρούριο.
  • Όχι στον εγκλεισμό και την γκετοποίηση των προσφύγων, όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα hot spot και τα μέτρα διαλογής. Όχι στη στρατιωτικοποίηση της διαχείρισης του προσφυγικού.
  • Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης. Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
  • Όχι στις διώξεις εθελοντών για βοήθεια στους πρόσφυγες. Κατάργηση της ποινικοποίησης της βοήθειας στους πρόσφυγες.
  • Κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου. Δικαίωμα στο άσυλο.
  • Προστασία των προσφύγων – μεταναστών από τα κυκλώματα εκμετάλλευσης. Πρόνοια και φροντίδα για τους ανήλικους.

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Διαδώστε:

0 comments:

Post a Comment