ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Wednesday, June 8, 2016

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Είμαστε μια ομάδα από τη Λευκάδα η οποία καταβάλει προσπάθειες υποστήριξης προς την προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα μας. Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται στη Φιλιππιάδα και επεκτείνονται στους υπόλοιπους καταυλισμούς της Ελλάδας όταν υπάρχει δυνατότητα.
Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εκεί είναι η αγωνία των προσφύγων για την μόρφωση των παιδιών τους. Υπάρχουν πάνω από 350 παιδιά εκεί αυτή τη στιγμή με πιθανότητα να αυξηθούν. Πολλοί από τους πρόσφυγες είναι μορφωμένοι, ανάμεσα τους και δάσκαλοι οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν στη μόρφωση των παιδιών αλλά στερούνται ακόμα και τα πιο βασικά όπως χαρτί, μολύβια, πίνακες, θρανία. Δεν υπάρχει ουτε μια καρέκλα, ούτε τραπέζι στο καταυλισμό. Υπάρχει όμως μια τεράστια σκηνή η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος μόρφωσης.
Έτσι ξεκινάμε την προσπάθεια "Η παλιά μου σχολική τσάντα".
Τελειώνοντας η σχολική χρόνια ζητάμε από τους μαθητές να αφήσουν πίσω τους τις παλιές τους τσάντες μαζί με ότι άλλο μπορούν, όπως μολύβια και τετράδια, έστω και χρησιμοποιημένα με περισσευούμενες σελίδες.
Η μόρφωση είναι ανθρώπινο δικαίωμα, ας συμβάλουμε όλοι σε αυτό.
Ευχαριστούμε και καλό καλοκαίρι,
Η ομάδα αλληλεγγύης Λευκάδας προς τους πρόσφυγες.(Lefkas aid for refugees)
Διαδώστε:

0 comments:

Post a Comment