ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Wednesday, June 22, 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Πρέβεζας πραγματοποίησε τη συνέλευσή της στις 15/06/2016.
Λίγες μέρες αργότερα, με χρηματοδότηση οργάνωσης του εξωτερικού, μισθώθηκε στην Πρέβεζα διαμέρισμα και θα διατεθεί σε πολυμελή οικογένεια Σύρων προσφύγων με εγκυμονούσα και παιδί με ειδικές ανάγκες.
Στο Πετροπουλάκη βρίσκονται αρκετές οργανώσεις εκτός των ΜΚΟ, από την Ισπανία, την Γερμανία και την Ιρλανδία που προσπαθούν να συντονιστούν και με τους αρμόδιους ώστε να προσφέρουν στους πρόσφυγες αγαθά και υπηρεσίες. Κάτι που φαίνεται να καλυτερεύει όσο είναι δυνατό την δύσκολη καθημερινότητα.
Μας απασχόλησε το πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Παρά το κλίμα ευφορίας και εφησυχασμού που δημιουργείται από τους αρμόδιους κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες και σε τοπικό επίπεδο έχουμε να πούμε τα εξής:
εκτός από τη δυσκολία εύρεσης μέσου μεταφοράς, κυρίως χρόνιων ασθενών, στα νοσοκομεία και ύπαρξης επίσημου διερμηνέα, που να συνοδεύει τον ασθενή, έχουμε επίσης αρκετές περιπτώσεις ασθενών ,το τελευταίο διάστημα που, ενώ εξετάζονται από γιατρούς στα νοσοκομεία και ΚΥ και τους συνταγογραφείται φαρμακευτική αγωγή, η συνταγή δεν εκτελείται από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, όπως η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείου υγείας ορίζει κινούμενη σε θετική κατεύθυνση.
Έτσι οι ασθενείς επιστρέφουν με συνταγή αλλά χωρίς φάρμακα. Για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη χρειάζεται να γίνει ολόκληρος αγώνας από τους γιατρούς του στρατοπέδου και το κοινωνικό ιατρείο, για να βρεθεί το κατάλληλο σκεύασμα ινσουλίνης που ρυθμίζει το σάκχαρό τους, το ίδιο και για ασθενείς με άλλα χρόνια προβλήματα υγείας όπως καρδιολογικά και νευρολογικά, οι οποίοι χρειάζονται να παίρνουν συστηματικά και μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή.
Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν επίσης σε βασικά φάρμακα (παιδικές αντιβιώσεις, γαστροπροστασία, εισπνεόμενα, δερματικές αλοιφές) για τα οποία γίνονται επανειλημμένες εκκλήσεις από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας.
Επειδή, λοιπόν, οι ανάγκες είναι διαρκείς θα θέλαμε να ζητήσουμε και από τον φαρμακευτικό σύλλογο να συνδράμει στην κάλυψη των φαρμάκων όσο αυτό είναι δυνατό.
Μας απασχόλησε η κάλυψη των αναγκών στα σπίτια, δηλ. το σπίτι των εγκύων όπου διαμένουν δύο οικογένειες και σύντομα θα μεταφερθεί ακόμη ένα ζευγάρι, που περιμένει το πρώτο τους παιδί και το σπίτι που φιλοξενεί μια ακόμη οικογένεια Σύρων.
Κι εδώ βεβαίως θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τους επαγγελματίες που προσφέρουν σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση αγαθά. Ευχαριστούμε πολύ το κρεοπωλείο «Η ωραία Κρανιά», τον φούρνο του Λιώλη, το κρεοπωλείο του Γ. Σάνη, τους παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς αλλά και το κτήμα «Γιώργαινα» για την κάλυψη σε εποχιακά κηπευτικά. Και βέβαια τους συμπολίτες μας που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα αυτό.
Τέλος, κι αφού η παραμονή των ανθρώπων στο χώρο του στρατοπέδου φαίνεται να διαρκεί, μας απασχόλησε για άλλη μια φορά η λειτουργία σχολείου ώστε τα παιδιά να προετοιμαστούν για να μπουν το Σεπτέμβρη στις σχολικές τάξεις, έπειτα από το ενδιαφέρον που έχουν δείξει έμπειροι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και για το οποίο θα χρειαστούμε θρανία και σχολικά είδη.
Όλα αυτά δεν αναιρούν το πάγιο αίτημά μας να βρεθεί στέγη για τις ογδόντα οικογένειες του Πετροπουλάκη στις πόλεις μας ώστε να ενσωματωθούν στην κοινωνία. 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Fb: Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες – Πρέβεζα

Ακολουθεί λίστα φαρμάκων, η οποία έχει δημοσιευθεί από το Κοινωνικό Ιατρείο.
·        Αντιβιωτικά και παιδικές αντιβιώσεις: Amoxil, Claripen, Procef, Augmentin, Zinadol,Pricefil
·        Γαστοπροστατευτικά σκευάσματα: Omeprazol, laprazole κλπ Εισπνεόμενα για ενήλικες και για παιδιά: Aerolin, Flixotide, Pulmoton κλπ.
·        Αντιδιαρροϊκά : tab Ercefuril, Sir Ercefuril
·        Ενέσιμα iv και im Solumedrol 40 mg,125 mg και Solucortef 250 και 500 mg
·        Κρέμες: Fucidin, Aquasol, Kenacomb
·        Αντιϊσταμινικά: Atarax tab και sir, Αerius, Xozal 
·        Παυσίπονα
·        Ωτικές σταγόνες
·        Οινόπνευμα, ορούς, γάντια, μάσκες, σύριγγες
Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου-Κυριακής:10-12 πμ και 7-9 μμ
τηλ:2682089805
Διαδώστε:

0 comments:

Post a Comment